Bireysel
Danışmanlık, danışan ile psikolojik danışman /psikolog arasında birebir şekilde
gerçekleştirilen, kişiyi rahatsız eden duygu, düşünce ve davranışlarını
değiştirmesi ya da kabul etmesine ilişkin çalışmalar yapılarak kişinin yaşam
kalitesini arttırmayı amaçlayan karşılıklı güven ilişkisine dayanan terapötik
bir süreçtir.
Bireysel danışmanlıkda çalışılan sorunlar; depresyon, özgüven eksikliği, kaygı bozuklukları, öfke sorunları, ilişki sorunları ve travma gibi konulardır. Bu sorunlar bazen tek başına ortaya çıkabilir, bazen de eşlik eden psikolojik rahatsızlıklarda olabilir. Örneğin, yaşanan bir çocukluk travması kişide kaygı bozukluğuna yol açabilir, ya da özgüven eksikliği depresyona sebep olabilir.
Yüz yüze online olarak yapılan görüşmelerde, uzmanın yapacağı değerlendirmelerin ardından kişide rahatsızlık yaratan durum belirlenerek sorunun kaynağına veya inmek ve çözümü için danışanın gerçekçi olmayan düşünce kalıplarını ortadan kaldırarak farklı davranış alışkanlıkları edindirmek amaçlanmaktadır. Bu şekilde yapılandırılan psikoterapi uygulamaları tüm alanlarda olumlu etkiler göstermektedir.
Danışma sürecinin uzunluğu danışanın yaşadığı sıkıntılar ve ihtiyacına göre belirlenir. Kişinin değiştirmek istediği davranış ya da rahatsızlıklar terapi sürecinde ele alınarak, kullanılan psikoterapötik müdahale teknikleri ile gerçekleştirilir.
Randevu Al